Tandemcup 2017

Etter initiativ fra Region Øst og NCF har vi nå gleden av å presentere Tandemcupen 2017. Dette er en cup som skapes rundt landeveiscupen til Region Øst. Tandemcupen 2017 består av 4 temporitt og uoffisielt NM som vil foregå under Regionmesterskapet for Region Øst.

andemcupen 2017 er et tilbud til blinde og svaksynte som driver med tandemsykling. Dette er et lavterskeltilbud til alle tandemsyklister, men på grunn av et stort miljø på Østlandet vil alle rittene gå i denne regionen. Etter hvert ritt vil man få en poengsum etter hvor man havner på resultatlisten. Etter siste ritt vil det kåres en vinner av cupen totalt i hver klasse.

- Etableringen av Tandemcupen 2017 er et fantastisk tiltak som gir et godt tilbud til våre tandemsyklister. Vi håper at denne cupen kan brukes som et verktøy i rekrutteringen, markedsføringen og som et godt tilbud til tandem-miljøet, sier arrangementskoordinator i NCF Cato Karbøl.

Tempocupen 2017 består kun av temporitt hvor det er individuell start og det er om å gjøre å sykle distansen på kortest mulig tid. I 2017 legger vi opp til en herre og en dameklasse, hvor dameklassen kun består av damer (miksklasser går som herreklasser). Bakgrunnen for dette er fordi vi ønsker å skape store klasser hvor deltakelse står i fokus, ikke prestasjonen. Det er rytteren bak på sykkelen som melder seg på, dette gjør det mulig å bytte piloter etter behov på de ulike rittene.

Det uoffisielle Norgesmesterskapet i tandemsykling går under regionmesterskapet i tempo som Torshov SK arrangerer for region Øst. Dette rittet inngår i cupen og gjør at Tandemcupen 2017 består av 5 temporitt. 

Tandemcupen 2017 består av følgende ritt

9 mai - Sport 1 mila (Nittedal CK)
20 mai – Uoffisielt Norgesmesterskap/regionmesterskap (Torshov SK)
10 august - Kalas mila (Nittedal CK)
19 august - Sørmarka Masters (IF Frøy)
2 september - 2-Mila (IK Hero)